Ogólne :  www.luszczyca.pl

Idź do wątku: <---->
Akcja: ForaWątkiNowy wątekSzukaj
Idź do strony: <--12345-->
Bieżąca strona: 2 z 5
Re: lampa PUVA rewelacja
Autor: Lolek (---.chello.pl)
Data: 10 kwi 2006 - 22:30:38

PUVA u mnie po 20 razach + geralen = znikło wszystko w 80%. Po odstawieniu naświetlań wraca (podkreślam ______________ u mnie) po 2 ch tygodniach (na głowie momentalny powrót do ukochanego kasku)
Chorobę mamy niekiepską che che che winking smiley))

Autor: marzena (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 10 kwi 2006 - 22:37:02

co to jest ten geralen ?

Autor: Lolek (---.chello.pl)
Data: 10 kwi 2006 - 23:53:30

Geralenik to taki proszeczek, który się wkłada do buźki w ilości zależnej od wagi ludzika, i powoduje lepsze wchłanianie promieniu z lamki puva. Niestety przy okazji rozwala troszkę wątróbkę, a same promieńki i oczki ( taka choróbka jak żaćma może się pojawić)....

Autor: Krzysztof (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 28 maj 2006 - 14:53:47

Cześć,

Gdzie w Warszawie znajdę miejsca w których mozna poddac się naswietlaniom PUVA?
Mam na mysli punkty prywatne.
Praca nie pozwala mi korzystac z naswietlań w ciagu dnia.

Jesli ktoś wie proszę o pomoc.

Pozdrawiam,

Krzysztof

Autor: sylwiaa (---.chello.pl)
Data: 28 maj 2006 - 15:07:44

znam ktos gabinet naswietlania w katowicach albo okolicach ???

Autor: Mike (---.adsl.inetia.pl)
Data: 29 sie 2006 - 21:11:36

sylwiaa napisał(a):

> znam ktos gabinet naswietlania w katowicach albo okolicach ???
W gabinecie dr Grażyny Szeremety-Bazylewicz przy ul. Jordana 12/2 jest kabina do naświetlań UVA i UVB311.

Autor: dorka (---.raabego.net)
Data: 30 sie 2006 - 13:19:46

ja chodziłam w warszawie do gabinetu "Dermedica" na Kazimierzowskiej- Mokotów- polecam. 20 zł za jedno naświetlanie!Otwarte chyba do 20tej!

Autor: teresa (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 30 sie 2006 - 14:14:58

i co pomogło to naświetlanie ?

Autor: dorka (---.raabego.net)
Data: 30 sie 2006 - 15:40:27

Mi pomogło i to bardzo, chodziłam jakos w lutym i marcu, w sumie miałam ok 20 naświetlań srednio 3 razy w tygodniu. Efekty bardzo szybkie... całe ciało miałam pokryte oprócz głowy :/ a po naświetlaniach nie miałam nic!! Kilka przebarwień ale to nic w porównaniu do tego co było, potem zresztą zeszły...teraz po poł roku mam stare łuski na łokciach i kolanie na szczęście są malutkie...ale to przez moje zaniedbanie. Pozdrawiam

Autor: Krzysiek (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 31 sie 2006 - 03:00:33

Ja naświetlam się lampami UVB (trochę inny zakres promieniowania) ale też są bardzo skuteczne. Kuracja co najmniej 25 naświetlań 5 dni w tygodniu. Zaczyna się od kilku sekund i dochodzi do ok. 7-10 min. na jedną stronę ciała (w zależności od mocy lampy). Do tego nie bierze się żadnej chemii, ewentualnie leki ziołowe. Chętnym podam adres prywatnego gabinetu w Kaliszu.

Autor: melody (217.98.102.---)
Data: 01 wrz 2006 - 15:08:52

Witamsmiling smiley
Ja też od poniedziałku będę chodzić na naświetlaniasmiling smiley) W moim szpitalu są podobno nowoczesne lampy i nie potrzebuję brania dodatkowo lekówsmiling smiley A wy wszyscy musieliście je zażywać? Ja będę miała naświetlania codziennie.

Autor: marzena (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 03 wrz 2006 - 13:30:42

ja korzystalam z lamp uvb efekt super

Autor: Patka (---.jmdi.pl)
Data: 03 wrz 2006 - 21:54:40

Ja w tej chwili także się naświetlam jutro 4 naswietlenie i kolejne 20złsad smiley ale wiem ,że opłaci się smiling smiley POZDRAWIAM

Autor: Patka (---.jmdi.pl)
Data: 15 wrz 2006 - 22:41:32

Jutro 16.09.2006 i moje 9 naświetlenie i efekt już jestsmiling smiley pozostały mi przebarwienia o i gdzie niegdzie krostkismiling smiley ale to co miałam 03-09-06 to niebo a ziemia.Polecam lampy PUVA i smarowanko(oczewiście nie sterydami) Mogę tylko narzekac na główkę bo tam ciągle jest ale trudno najważniejsze że z innych częsci ciała poschodziło smiling smiley
POZDRAWIAM

Autor: monika (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 16 wrz 2006 - 16:56:41

PATKA napisz mi prosze czym sie smarujesz.Naswietlalam sie w maju i doszlam do 20 naswietlan.wszystko wrocilo.Moze moje mazidla byly do d... Dzieki za odpowiedz.Pozdrawiam

Autor: dorota (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 19 wrz 2006 - 01:48:40

Witam ! w każdym większym szpitalu maja juz lampy..Za naświetlania się nie płaci ! (to nam przysługuje) jest to leczenie ambulatoryjne... Polecam też sanatorium Busko-Zdrój oczywiście w ramach funduszu..Ja jeżdze do sanatorium od 5 lat i wracam czysta :-)

Data: 19 wrz 2006 - 12:32:29

DOROTA napisz cos wiecej o tym sanatorium.Jestem zainteresowana.Jak mam sie zabrac za zalatwianie tam miejsca?Jaka dokumentacja jest potrzebna do funduszu?Jak dlugo trwa pobyt?Dziekuje za pomoc.

Data: 19 wrz 2006 - 13:11:35

Weszlam na strone BUSKO ZDROJ i troche sie zakrecilam. Mozesz konkretnie napisac w ktorym bylas?Nie znalazlam tego ktore ma podpisany kontrakt z funduszem.Jesli mozna taniej to dlaczego nie skorzystac.Dzieki

Autor: Slawogw (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 19 wrz 2006 - 15:47:58

Kilka sprostowań.
PUVA - jest to fototerapia połączona z lekiem. konkretnie pacjentowi podaje się psolaren, który zwiększa naszą wrażliwość na światło a następnie naświtla się promieniami ultrafioletowymi typu A czyli UVA.
Ja osobiście mam lampę w domu i w okresię jesienno zimowym się doświetlam i latem zażywam słońca. Ni ebiorę żadnych lekarstw doustnych. Jatam wolę psolarenów nie zażywać, bo mają działania uboczne. Łączą się z DNA i należy je stosować ostrożnie.

Autor: alcia-z (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 20 wrz 2006 - 20:05:38

czy ktoś ma namiary na lampy w olsztynie?

Idź do strony: <--12345-->
Bieżąca strona: 2 z 5

Akcja: ForaWątkiSzukaj
Nazwa użytkownika: 
E-mail: 
Temat: 
Antyspam:
Proszę odczytać kod z obrazka i wpisać w polu poniżej. Takie rozwiązanie ma na celu zablokowanie automatów publikujacych spam. Jeśli kod jest trudno do przeczytania i / lub zostanie odczytany nieprawidłowo, pojawi się nowy obrazek z nowym kodem.
This forum powered by Phorum.

Kontakt: EPOX, Krucza 51/81, 00-022 Warszawa info@epox.pl