napisze krótko
Ponoć poznano przyczynę tego syfa łuszczycy
Są nią pasożyty -konkretnie nicienie (Strongyloides) zyjace w skorze.Mozna je
stosunkowo prostym sposobem zlikwidowac.Potem skora sama sie zaleczy chociaz
musi to troche potrwac.Wszystkie szczegoly sa wyjasnione w ksiazce
kanadyjskiej uczonej dr Clark pode polskim tytulem "Kuracja zycia" w
rozdziale o luszczycy
jeśli jest możliwość proszę o przesłanie kilku zdjęć z obszarami zajętymi przez łuszczycę. jestem studentką 3 roku kosmetologii w tym roku bronię pracy licencjackiej na temat zabiegów kosmetycznych i leczniczych w łuszczycy. zdjęcia zostaną wykorzystane jedynie do celów naukowych, bez identyfikacji twarzy. Olga Cios
o1enka@o2.pl
dieta alkaliczna (zasadowa) juz po miesiacu 50 % poprawy,po 2 miesiacach juz 75 % nie latwo jest trzymac sie tej diety scisle wiec ciezka praca. Mam luszczyce od 2 roku Zycia. Bylem u najlepszych lekazy na calym swiecie , oprocz Izraela i Martwego Morza
misurina Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> kama a po co ci KOLEJNE forum? Te które są w
> zupełności wystarczają!
czesc
ja mam luszczyce od 2 lat
przez potoroa roku nie moglam jej wyleczyc a bylam wysypana cala puzniej dostalam luszczyce glowy i paznokici . teraz naszczescie jestem juz praktycznie zdrowa !! a to dzieki maci ktora dostalam w angli ! zostaly mi takie blade plamki ! raz na jakis czas wychodzi mi cos na kolanach lub lokciach ale gdy sie posaruje oktygodnia wszystko znika !! pozdrawiam
Cześć jestem nowa na tym forum , u mnie problem z łuszczycą zaczoł się w dzieciństwie myślałam że będę miała to świństwo do końca życia tak mówią lekarze ,ale to nie prawda ,kiedy zaczełam dojrzewać problem znikł a po urodzeniu dziecka całkiem się pozbyłam tego świństwa .I myślałam że mam to zgłowy ,aż tu nagle moja córka w wieku 10 lat dostała , byłam załamana bo to tak wygląda jak bym je oddała to. Ale teraz jest lepiej to leczyć wiecej otym się mówi ,i leków jest więcej . Takie forum jak to też mi pomaga i moge się dowiedzieć co wy stosójecie.Ja w tej chwili jestem na etapie smarowania jej maścią z żyworódki i błota z morza carnego .Może ktoś micoś poleci. pozdrawiam.