Autor:
anabelll (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Witam
Widze , że problem naprawde jest dość powszechny;/
Jeśli chodzi o pękającą skóre rąk chorowałam na to jeszcze w podstawówce.
Skóra pękała mi szczególnie pod paznokciami i ogólnie na całych dłoniach też.
Doskonale pamiętam lekcje w-f kiedy to podczas gry w siadkówkę po zaledwie kilku odbiciach piłki wcześniej zagojone rany znowu zaczynały krwawić
Ohhh nacierpiałam się z tego powodu strasznie, do dziś został mi nawyk chowania rąk w dlugim rękawie....
U mnie problem był po części spowodowany obciążeniem genetyczny( moja mama chorowała i do dziś jej się to zdaza) jak również, jak sądze częstym myciem rąk...Wystrczą same obowiązki domowe, pranie , sprzątanie i takie tam....
Po zakończeniu szkoły podstwowej zamieszkałam w internacie i to było dla mnie wybawienie

Od tego czasu problem pękającej skóry na rękach skończył sią mam nadzieje na zawsze
Jeśli chodzi o środek , który może pomóc to płyn do pękającej skóry rąk i stóp

ERMESA. Przetestowałam....mama również, faktycznie jest bardzo dobry

Polecam
Do nabycia w sklapach zielarskich, aptekach i na allegro.
Mnie natomiast jakiś czas temu zeszła skóra z całych opuszków, zupełnie nie wiem dlaczego...stosuje kremy do rąk sądze nawet do przesady, po każdym myciu i jak tylko poczuje , że jest wysuszona. Zawsze jakiś kremik mam przy sobie... a tu prosze taka niespodzianka

Teraz już nie schodzi , ale odbudować też sie jakoś nie chce

jest taka pomarszczona i właśnie ciągle sucha

Pomocy!!!!!juz nie wiem co mi jest

Wygląda to okropnie
Czy ktoś miał(ma) podobny problem? jeśli tak to prosze o jakieś rady bo mnie to do szewskiej pasji doprowadza

((((
Pozdrawiam i życze wszystkim wakczącym z takimi problemami wygranej