jak miałem najlepsze efekty to wyglądało to tak:
sobota rano do czwartek wieczór (do 18)
dwa razy dziennie kasza (gryczana lub jęczmienna) 2x dziennie + łyżka smalcu własnej roboty + surówki z warzyw
prawidłowo powinno być w jednym posiłku tyle co zmieści się w dłoni
od czwartku wieczorem lewatywa do soboty rano - nic
cały czas dużo płynów, wody, zielonej herbaty,
zawsze rano na czczo szklanka wrzątku
trwało to trzy miesiace i wygoiło mi łapy do czysta
teraz pożarłem trochę, popiłem piwko, pizza, smażone mięso i znów objawy z przed kuracji
muszę zaczynać od nowa niestety, ale wina leży w moim żołądku, nad którym straciłem kontrolę, silniej niż mózg oddziaływa na moje ręce i paszczę, mój żołądek jak zobaczy mięso i piwo to potrafi odłączyć organ umieszczony w czaszce i przejąć kontrole nad całym ciałem
Jestem nauczycielką, w pracy właściwie bez przerwy piszę na tablicy, ręce miałam suche więc od kiedy pamiętam, teraz odkryłam nawilżane chusteczki dla dzieci, więc przecieram dlonie. Od jesieni zauważylam, że skóra między palcami jest strasznie sucha, biała i lekko popękana, najgorzej jest ze skórą na zgięciach (kostkach) pęka do krwi, bardzo boli. Miejscami wygląda jak bardzo głęboko podrapana lub lekko ponacinana!!! Smaruję kremem z wazelina i witaminami, emolium, oliwą - grube warstwy pomagają na dzień, czasem na dwa... Jak myślicie, czy to efekt mrozów czy raczej kredy?? Sama nie wiem czy stosować nadal domowe sposoby, czy szukać pomocy u lekarza?
Pekanie skory na palcach mialam 5 lat nic nie pomagalo .prosze sobie sprawdzic
poziomy w rganizmie mocznika magnezu cynku wapnia soli potasu i uzupelnic wrazie ich braku pojedynczo nie kompleksowo . codziennie
moczyc rece w plynie hermal f z firmy balneum i uzywac kremu do skory suchej i bardzo suchej z firmy ballneum mnie ta metoda pomogla kazdy musi sie nauczyc
czytac swoj organizm sama sobie pomoglam
Witam ja mam problem z palcami u nog dokladnie z duzymi palcami mam pęknietą skure po obu stronach pazura widac mi mięso ale pekniete jest tak ze skure mam ulozona na pazurze wiec pazura nie widac mi calego tylko polowe tak jak by mi skora wyszla z pod pazura i ulozyla sie na pazoze czesto leje sie z tego krew z ropa ale co dziwne na skorze tworzy mi sie caly czas strup ja go zdrapuje bo to brzydko wyglada a nie mam tam rany zeby strup byl boje sie isc do lekaza bo martwie sie czy mi utna czy nie mam 16 lat :/
Witam ja mam problem z palcami u nog dokladnie z duzymi palcami mam pęknietą skure po obu stronach pazura widac mi mięso ale pekniete jest tak ze skure mam ulozona na pazurze wiec pazura nie widac mi calego tylko polowe tak jak by mi skora wyszla z pod pazura i ulozyla sie na pazoze czesto leje sie z tego krew z ropa ale co dziwne na skorze tworzy mi sie caly czas strup ja go zdrapuje bo to brzydko wyglada a nie mam tam rany zeby strup byl boje sie isc do lekaza bo martwie sie czy mi utna czy nie mam 16 lat :/
Do pinczu Ja bym na twoim miejscu pokazala to lekarzowi nic ci nieda samo banie sie czy utna na to trzeba osobiscie wyrazic zgode a czym dluej bedzies czekac tym wieksze prawdopodobienstwo na wyciecie tego a teraz moe cos do smarowania lub okladow dac
SMAROWANIE DŁONI MYDŁEM W PŁYNIE NA POCZĄTKU BIAŁY JELEŃ, A POTEM JAKIEŚ Z MIODEM I MLEKIEM.
poprawa była u mnie po tygodniu.
Ważne aby smarować tak jak kremem, ja smarowałam 5-7x dziennie.
działa extra polecam, niestety na nogi nie działa chociaż nie przykładałam się tak do smarowanie jak przy dłoniach.
wszyscy to znacie pękające do krwi ręce, wstyd w sklepie zabrać resztę dlatego POLECAM I ŻYCZĘ WYTRWAŁOŚCI BO NIE TYLKO MYĆ TRZEBA ALE SMAROWAĆ I PO KAŻDYM SMAROWANIU CZEKAĆ AŻ WYSCHNĄ NIE WOLNO WYCIERAĆ MYDŁA MA SAMO WYSCHNĄĆ pozdrawiam
POZA TYM NA GŁOWĘ ZIELARZ POLECIŁ MI PO MYCIU PŁUKANIE GŁOWY W WODZIE Z OCTEM
I TEŻ DZIAŁA NA MNIE POLECAM
Sylwio ja tez mialam taki problem od dziecka z pekajacymi dlonmi,ranami .Tak jak i tobie nikt nie potrafil pomuc a po latach dostalam luszczycy wlasnie w tych i innych miejscachPomimo ze nikt w rodzinie nie ma to ja dostalam najgorsze pozdrawiam