Ogólne :  www.luszczyca.pl

Idź do wątku: <---->
Akcja: ForaWątkiNowy wątekSzukaj
Idź do strony: <--123456-->
Bieżąca strona: 4 z 6
Re: Łuszczyca - neotigason- skuteczna metoda
Autor: nefelly (---.toya.net.pl)
Data: 27 kwi 2009 - 16:30:16

podnoszesmiling smiley

Autor: Beti (---.tktelekom.pl)
Data: 30 kwi 2009 - 14:20:21

Witam wszystkich!
Neotigason nie jest żadnym lekiem rewelacyjnym.Fakt łuszczyca szybko znika,ale ponowny wysyp jest dużo silniejszy.To bardzo silny lek,działający podobnie jak chemioterapeutyki.Strasznie wyniszcza organizm,a tego na pierwszy rzut oka nie widać.To wyjdzie dopiero po czasie.Zastanówcie się dobrze zanim zaczniecie stosować ten lek,bo skutki uboczne są dużo więsze niż działanie pożądane.Pozdrawiam serdeczniesmiling smiley

Autor: nefelly (---.toya.net.pl)
Data: 30 kwi 2009 - 17:23:57

Beti, jak długo byłas leczona neotigasonem, jakie mialas odstepy czasu w remisjach i jakie konkiretnie skutki uboczne? prosze o odpowiedźsmiling smiley pozdrawiam

Autor: Beti (---.tktelekom.pl)
Data: 30 kwi 2009 - 17:33:00

Brałam neotigason około roku.Najbardziej widoczne skutki uboczne to masowe wypadanie włosów,wymioty,szorstkość skóry.Fakt,ze bardzo szybko ustąpiły objawy,ale wróciły po jakichś 3 miesiącach dużo większe i silniejsze.Jeśli już musisz coś brać to bierz Equoral.Jeśli naprawdę musisz.....Pozdrawiam bardzo serdeczniesmiling smiley

Autor: menia0 (---.dynamic.gprs.plus.pl)
Data: 02 maj 2009 - 20:54:50

cześć! na łuszczycę choruję od 4 roku życia czyli jakieś 19 lat. niestety nie spotkałam na swojej drodze dobrego dermatologa. Moja Pani doktor przepisuje mi wkółko cignoderm, który od dawna nie pomaga, czasmi jak sama podrzucę jej jakąś nazwę leku to mi wypisze ( na wypróbowanie).Może macie jakieś sprawdzone preparaty.Mam radę dla tych, którzy mają problem z krostami na głowie DERMOVATE, tydzień i ja zapominam o problemie, polecam i czekam na jakieś podpowiedzi.

Autor: evik (---.ip.jarsat.pl)
Data: 17 maj 2009 - 19:01:02

Witajcie
Walczę z łuszczyca od 7 lat , od 2 lat stosuję Neotigason.... jestem mega zadowolona z tej terapii, wcześniej stosowałam Sandimmum i inne miejscowe ścierwa, ale nie pomagało... teraz jest super...piszecie o skutkach ubocznych po neotigasonie, ale tak naprawde zwykła aspiryna potrafi zniszczyć organizm...jesli chodzi o antykoncepcję to tu musimuy zadać sobie pytanie zakładamy rodzine czy walczymy o swoje zdrowie? ja wybrałam swoją osobę
Powodzenia w walce...

Autor: zen-pn51 (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 23 maj 2009 - 20:51:13

ala Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Świetnie tylko ile kosztuje ten
> Neotigason,Cignolina 2% ?.Prosze odpiszczcie mi bo
> miemam juz siły stale walczyc z tą
> chorobą.Dzięki

Autor: EWA (---.mtk-tv.pl)
Data: 24 maj 2009 - 01:48:10

Ja bralam pare lat temu i wiecej bym sie juz nie dala namowic.Na luszczyce nic mi nie pomoglo a tylko sie zle odbilo na moim zdrowiu , wlosy dopiero po okolo 3 latach zaczely dochodzic do normalnosci.Szkoda tylko kasy i czasu na wizyty kontrolne.

Autor: marzena488 (---.chello.pl)
Data: 27 maj 2009 - 11:11:10

neotigason -10mg 100kapsułek po refundacji kosztuje ok 75 zł mam go przepisany ale zastanawiam się czy go wogule zacząc brac...

Autor: grzesiek75 (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 27 maj 2009 - 14:50:14

nie ma się czego bac, bralem to 7 lat temu i mialem spokuj z luszczyca prawie 5 lat, tylko trzeba robic to pod kontrola lekarza i robic badania, ja mialem sucho w ustach, i popękane wargi ale smarowalem witamina A lub jakos pomatka i bylo ok i przerzedzily mi sie wlosy ale po zmniejszeniu dawki lub odstawieniu natychmiast mi odrosly, jesli masz geste wlosy to nawet nie zauwazysz, szybszy efekt daje neotigason z naswietlaniami UVA po miesiasu mialem rewelacje,duzo natluszczac najlepiej masciami robionymi czli wit.A i E oraz choresteroli, a nie zaznaczylem ze mialem erytodermie czyli zajete ponad 80% ciala, teraz mam male zmiany jak dla mnie to tak jakbym jej ich nie mial, dorze sie odrzywiam czyli duzo owocow, warzyw, gotowane mieso, piczywo tylko wieloziarniste, ryby, pije 2 lyzki oliwy z oliwek, lykam cynk i magnez , nie mije kawy , herbaty zwyklej i jest okej, nie zrezygnowalem z alkoholu ale pije z rozsadkiem i musze rzucic paierosy wiem ze one mi nie sluza, to powodzenia

Autor: moni (---.cdma.centertel.pl)
Data: 14 cze 2009 - 22:21:27

>MONI>
Witam.Ja od zawsze pamiętam tą chorobę...Mam 20lat i trzeba jakoś normalnie żyć,łuszczyca mi się powiększa w okresie letnim i jak za dużo mam cukru we krwi...(ale nie wiem czy to prawda)Wstydzę się swojego ciała mimo że mam łusczycę tylko na łokciach i kolanach....szkoda że jeszcze nikt nie wykrył na to normalnego leku!

Autor: Ania (---.connecta.pl)
Data: 16 cze 2009 - 19:29:45

Czytam te Wasze posty i bardzo sie dziwię, bo jak czytam że laska ma długie zgrabne nogi ale nie nosi spódniczek bo ma łuszczycę to krew mnie zalewa. No i co z tego że ma łuszczycę??? Tak naprawde problem lezy w naszych głowach, w psychice!! ja dostałam łusczycę mając 7 lat teraz mam 24 i cieszę się życiem jak mogę. Noszę mini, bluzki na ramiączkach no i co że ludzie sie na mnie gapią co mam na ciele, nie obchodzi mnie zupełnie. I właśnie kiedy polubiłam moje ciało tak naprawde choroba zaczeła być mniej uciążliwa. Moja rada, zamiast ganiać po lekarzach i wydawać miliony na maści które mówiąc szczerze są atrapą uwierzcie w siebie i cieszcie się każdą piękną chwilą i każdym dniem. Tak naprawdę są ludzie którzy mają o wiele gorsze schorzenia i tak nie narzekają jak Wy że niby trzeba chodzić w długich rękawach latem!!!! Miłego dnia smiling smiley pozdrawiam Ania

Autor: Ania (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 17 cze 2009 - 09:11:23

Witam ja z moim problemem męcze się już 2 miesiące bo tak się pokazała ale wcześniej jakieś 4-5 lat temu miałam to samo tylko że bardziej mnie zaatakowało. Dziwne było dal lekarzy że tylko palce u rąk a szczególnie opuszki palców,wyglądało to jak krostkowate zapalenie skóry ale za kilka dni skóra twardniała i zaczeła pękać, ból niesamowity. Potem płaty bardzo twardej skóry schodziły,a w ranach wytworzył się gronkowiec.
Dostałam najsilniejsze leki sterydowe i nic nie pomogło a nawet po jednej spowrotem mnie obsypało i jeszcze silniej,i znowu następne maści.
Lekarz wogóle bał się dać mi jakie kolwiek leki (tabletki) gdyż karmie piersią,i zmieniłam lekarza.
Pani doktór też wzbraniała się przed daniem mi leków aż dostałam augmentin 1g, żeby pozbyć się gronkowca. Po 7 dniach skóra na palcach wyglądała tak samo i powiedziała że neotigastum będzie najlepsze co może być.
Nie wiem czy to mi pomoże ale oby tak,i poprosiła mnie o pójście do ginekologa zeby przepisała mi jakąś antykoncepcje z tego względu że prze 2 lata nie moge zajść w ciąże na szczęście mam już 2 skarby a na 3 mi się nie spieszy.
Jak myślicie uda mi się tego dziadostwa pozbyć?????

Autor: Pluum (---.chello.pl)
Data: 17 cze 2009 - 09:31:41

Nie wiem czy wiesz ale przy braniu Neotigasonu też nie wolno karmić piersią. Nie jestem lekarzem ale jeżeli masz tylko zmiany na palcach to chyba zbyt pochopna decyzja żeby podawać tak silny lek. Rozumiem, że te zmiany są bardzo uciążliwe ale może spróbuj jeszcze jakiś innych sposobów. Było tu na forum o moczeniu dłoni w wyciągu z szałwii, podobno skuteczne. Poszukaj. Pozdrawiam

Autor: Luki (---.adsl.inetia.pl)
Data: 11 lip 2009 - 23:51:11

Witam wszystkich
Łuszczycę mam już co najmniej od 12 lat.
Bywało różnie, zaczęło się od łupieżu który przerodził się w łuskę a za kilka lat poszło na całe ciało od stóp po głowę.
próbowałem wszystkiego kremy maści szampony i nic wydałem fortunę na skórę a Jackson przy mnie wymięka.
Kilka lat temu w wakacje przysmażyło mnie słońce tak że skóra zeszła a dwa tygodnie później replay oczywiście nie było to leżenie na słońcu a praca na słońcu czyli pot+słońce wynik zaskakujący 7 lat bez nawrotu jedynie co pozostało mi to łuszczyca głowy ale w mniejszym stopniu a co do tego sterydu to ostateczność i to w przypadkach najjjjgorszych.
Ja osobiście polecam słońce oczywiście z umiarem oraz np kąpiele w solankach.
trza uważać na maści z smołą parafiną bo w połączeniu z słońcem można nieźle się poparzyć.
A propo sterydów to choroba w 90% powraca i to w nasileniu może to być np po 2 miechach po roku..

NAJWAŻNIEJSZE BY SIĘ NIE ZAŁAMYWAĆ I NIE STRESOWAĆ TYM GÓWNEM BO TO TYLKO POGARSZA CHOROBĘ.

Autor: Iza (---.intertele.pl)
Data: 19 sie 2009 - 13:42:20

MaBa Napisał(a):
> Neotigason ok 60 zł za 30 tabletek z tego co
> pamiętam.

a gdzoe mozna kupic Neotigason za 30 tabl 60zl bardzo tego potrzebuje mam recepte ale nigdzie nie moge kupic w takiej dawce a jestem z rzeszowa odpiszcie jak ktos cos moze pomoc mi

Autor: Ewela (---.nat.umts.dynamic.eranet.pl)
Data: 29 sie 2009 - 10:55:04

ala Napisał(a):
> Świetnie tylko ile kosztuje ten
> Neotigason,Cignolina 2% ?.Prosze odpiszczcie mi bo
> miemam juz siły stale walczyc z tą
> chorobą.Dzięki

Autor: eteryczna (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 02 wrz 2009 - 15:21:22

ja właśnie jestem w trakcie brania neotigasonu.Biorę ten lek od tygodnia a łuszczyca stała się "jaśniejsza". Mam teraz następujące leczenie: Neotigason + methotrexate + kwas foliowy i oczywiście full różnych maści. Podobnie jak grzesiek75 mam strasznie suchą skórę na twarzy i popękane wargi ale widać efekty co dla mnie jest najważniejsze. Mam gęste włosy więc nawet ucieszyłabym się gdyby mi część wypadławinking smiley czuję się dobrze, żadnych wymiotów ani nic z tych rzeczy, jedynie na początku brania przez jakieś 3 dni bolała mnie głowa. Dziwię się jak tutaj co niektórzy piszą, że brali ten lek rok....ja mam brać 3 tygodnie i zrobić badania a z nimi pokazać się u lekarza. Jednak piszecie,że po odstawieniu neotigasonu łuszczyca wróciła z podwójną siłą, co mnie bardzo zmartwiło, ale zobaczymy jak to będzie u mnie.

Autor: monika bgrmć (---.centertel.pl)
Data: 03 wrz 2009 - 21:30:40

witam ostatni dowiedziałam sie własnie o tym leku kolega brał przez 50 dni efekt jest poprosus wspaniały. Brat zaczyna kuracje od soboty i trzyma kciuki zeby mu sie udało.Skutki co do leczenia łuszczycy sa naprawde super kolega od prawie 20 lat wkońcu pierwszy raz rozebrał sie tego lata. Brat choruje od 15 lat i do tej pory nic mu nie pomogło, teraz modle sie zeby sie udało. Bo ta straszna choroba ktorej tak naprawde sie nigny dokońca nie zwalczy bo bedzie powracac jak bumerang.POLECAM WSZYSTKIM NETIGASON 0,25 JESLI CHCESZ PRZEZ CHWILE CIESZYĆ SIĘ ŻYCIEM.

Autor: pathilife (---.warszawa.vectranet.pl)
Data: 07 pa 2009 - 21:56:51

Witam, czy ktoś ma jakieś pytania co do leku Neotigason? Odpowiem na wszystkie pytania

Idź do strony: <--123456-->
Bieżąca strona: 4 z 6

Akcja: ForaWątkiSzukaj
Nazwa użytkownika: 
E-mail: 
Temat: 
Antyspam:
Proszę odczytać kod z obrazka i wpisać w polu poniżej. Takie rozwiązanie ma na celu zablokowanie automatów publikujacych spam. Jeśli kod jest trudno do przeczytania i / lub zostanie odczytany nieprawidłowo, pojawi się nowy obrazek z nowym kodem.
This forum powered by Phorum.

Kontakt: EPOX, Krucza 51/81, 00-022 Warszawa info@epox.pl