Re: Ankieta dla chorych na łuszczycę
Autor: darekz (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 31 maj 2010 - 17:16:08
Witam.Ankietę i ja wypełniłem.Tak szczerze to ta ankietka za wiele nam nie pomorze.Właściwie nic,bo pytania czy częściej korzystamy z internetu,czy z porad lekarza i.t.p. co moą zmienić?Chyba ,że będzie wiecej reklam na tych stronach ,o których piszemy w ankiecie,że odwiedzamy.Lepiej było by zapytać nas o to jak służba zdrowia,państwo, NFZ... dbają o to by nam ulżyć,umożliwić jako PRZEWLEKLE CHORYM(w końcu zakwalifikować nas do tej grupy) dostęp do nowych bardzo drogich leków,które to leki mogły by być refundowane.Pytania w ankiecie o to kogo bardziej sie słuchamy,czy-znajomych,lekarzy,rodziny-co to zmieni.Skoro idzie się do lekarza on nie patrząc na nas(zerka tylko na swój zegarek,bo zaraz idzie do prywatnej praktyki)wypisuje cygnolinę,wazelinę i jakiś steryd -i wypad z gabinetu.Ja już mam to szczerze mówiąc bardzo głęboko.Zapytajcie nas jak się czujemy na codzień,ilu z nas już po prostu nie ma siły.....Echhhh pozdrawiam Darek .P.S. Wynik ankiety mogę Wam zdradzić.Jakiś procent biorących udział w ankiecie korzysta z porad lekarzy,jakiś % z opini otoczenia i znajomych.Jakiś % korzysta z internetu ,jakiś % czerpie swą wiedzę od lekarzy.Najczęściej odwiedzanymi stronami(portalami) są...Brało udział w ankiecie X kobiet i X męszczyzn. W wynikach nie będzie nic co będzie mogło nam pomóc .Sorry