Hej Belise!
Dobrze trafilas bo ja tez jestem osoba chora na luszczyce z Krakowa. Kiedy zaczelam chorowac (10 lat temu) rodzice wzieli mnie do swietnego dermatologa. Tu podaje jego obecne namiary:
Drexler Witold Dermatolog
30-049 Kraków, ul. Chopina 34 /3
tel. 012 633 47 07
Dr Drexler jest cudowny. Swietnie leczy i nigdy nie owija w bawelne. Jedyna jego wada jest to ze jest drogi, z tego co sie orientuje to wizyta kosztuje okolo 70zl.
Ja odziedziczylam luszczyce po tacie. Tata ma bardzo zaawansowana chorobe. Jest caly obsypany ogromnymi platami luski, ma ja praktycznie wszedzie. U mnie choroba wyglada znacznie lagodniej. Najbardziej rozwinieta luszczyce mam na glowie, na ciele tylko w miejscach ktore czesto gole - glownie pachy i pachwiny. Jak zaczynalam chorowac wygladalam duzo gorzej. Mialam cala glowe w luszczycy i plamy zaczynaly mi sie tez robic na nogach i ramionach, potem na brzuchu. Dr Drexler zapisal mi jakies masci z apteki do ciala i masci wlasnego przepisu na glowe a oprocz tego serie 20 szczepionek (nie mam pojecia co to bylo). Moi rodzice wydali na to strasznie duzo kasy ale na parwde bylo warto. Dzis bez problemu moge pokazac sie w stroju kapielowym i nikt nawet nie powiedzialby ze mam luszczyce. Od 10 lat nie bylam u zadnego dermatologa. Niestety luszczyca na glowie sie wraca ale podejrzewam ze tylko dlatego ze po prostu jej nie lecze, natomiast jesli chodzi o pachy i pachwiny to wystarczy ze raz posmaruje je mascia mojego taty i na miesiac mam spokoj
Bardzo polecam dr Drexlera. Jak chcesz dowiedziec sie o nim czegos wiecej to poszukaj na necie bo na pewno cos bedzie i zglos sie do niego jak najpredzej. Cokolwiek by to nie bylo na pewno Ci pomoze.
Pozdrawiam serdecznie i glowa do gory