Re: Zmiany w diecie a luszczyca
Wysłane przez:
Polonus (---.carolina.res.rr.com)
Data: 10 pa¼ 2019 - 21:14:57
Moja żona po kilkudziesięciu latach zmagania się z łuszczycą odniosła wreszcie sukces. Jest to choroba autoimmunizacyjna, jest "prowokowana" jakimiś toksynami, które przyjmujemy z pożywieniem. Ale toksyny, przed którymi nasz organizm się broni, są w roślinach - problem jest taki, że nie wiemy, na którą roślinę nasz organizm jest uczulony.
Terapia mojej żony polega więc na tym, że przestała ona jeść jakiekolwiek produkty pochodzenia roślinnego. Je tylko to, co pochodzi od zwierząt: Mięso, tłuszcze, sery, mleko itp. A wynik jest taki, że aż "boimy się cieszyć". Wszystko znika, skóra jest miękka i przyjemna w dotyku. jeszcze są widoczne przebarwienia, ale one też znikają - wiadomo, że skóra się nie zregeneruje w ciągu tygodnia.
Można teraz zacząć powoli spożywać jakieś warzywa, czy owoce, ale trzeba to robić ostrożnie - dodać do diety jeden produkt i zobaczyć, czy nie ma on negatywnego wpływu, czy choroba nie wraca. Jeśli po kilku tygodniach nic się nie zmienia, można dodać kolejny, aż znajdziemy ten, który jest tu przyczyną wszelkiego zła. Ale, jak na razie, żona bardzo chwali sobie dietę, tym bardziej, że ubocznym jej skutkiem jest spadek wagi.
Nawiasem mówiąc jedną z grup ludzi, które nigdy nie chorują na łuszczycę, są Eskimosi. To także jest jedyna grupa ludzi, która żywi się wyłącznie produktami zwierzęcymi.