Dla wszystkich zaintersowanych !!!. Ja miałem te rybki , kupiłem je w Czestochowie od kolesia ktory je sprowadził z Niemiec. A teraz do rzeczy koszt tej rybki byl mała 60 zł a duża 100-120 zł , Tych rybek trzeba kupic conajmiej 20 szt. Są to rybki mało wymagajace, w sumie kazdy może je trzymać, tylko ale jak ważne bo widze że dużo osób jest zaintersowanych a ja już posiadam sporą widzę na ten temat bo też się męczę z tym "dziadostwem" i mam sporą wiedzę na temat "dziadostwa" bo tak to nazywam i na temat akwarystyki, podobno to są dwa rodzaje rybek jedna które zjadają naskórek i drugie które posiadają enzym spowalniający ( ale to nie jest potwierdzone). Widziałem że ktoś się obawia że to może boleć, wiec mówie , te rybki są bardzo delikatne i to nie boli , one sjadaą rozmiękczony naskórek no a czasem jak troszkę skóry odstaje to go wyszarpują i to może boleć ale nie bardzo . Powiem tak te rybki nakręca krew i dążą do tego miejsca które jest bardziej podrażnione ale wtedy wystarczy zakleic plastrem i jest OK, a tak wogóle to są bardzo towarzyskie rybki. teraz coś może o skuteczności : i tu muszę was zasmucić, przynajmiej u mnie nie zauważyłem zadnej poprawy. Stosowałem je ponad rok i nie widziałem żadnej poprawy, a niestety na skutek mojego błedu akwarystycznego rybki mi sie podusiły. Podobny efekt do ich ingerencji według nmie przynosi zwykłe odmaczanie chorych miejsc w ciepłej wodzie z solą. Bo co do właściwości samych rybek to nie mam przekonania , całośc kuracji z rybkami wydaje mi się że jest zależne od wody w Turcji która może mieć swoje właściwości zaleczające i dodatkowo te dwa rodzaje rybek . To jest chyba sekret tych rybek . Raczej same w naszej wodzie to nie są w stanie pomóc choć jak twierdziła osoba która mi je sprzedawała jej pomogły. Kontaktu z tą osoba nie mam wiem wam nie pomogę jeżeli chodzi o zakup , ale jakby się komuś udało je zdobyć to proszę dać mi znać , bo udało mi się je rozmnożyć i chętnie pomogę w zamian za młode sztuki

) Coś z tego też muszę mieć a nóż pomogą jak bedą dłużej. Podstawam moi drodzy to nie tracić nadzieji , choć jak mawiają :nadzieja Matką głupich , ale każdą Matkę trzeba kochać. Pozdrawiam wszystkich i jak by były pytania to proszę o kontakt może razem coś wymyślimy .