Witam, czy ktoś był ostatnio w " WACŁAWIE" i może udzielić rzetelnych informacji na temat ośrodka? A może ktoś jedzie 6.01.2014 , chętnie poznam kogoś przed turnusem.
Ja niestety nigdy nie byłam na turnusie rehabilitacyjnym... to mój pierwszy raz. Szukałam w internecie jakichkolwiek informacji o Wacławie, ale nie znalazłam. A opinie są ze skrajności w skrajność... Mam już mętlik w głowie...
Przyłączam się do Moniki - jeżeli ktoś w ostatnim czasie był tam to prosimy o informacje !!!
Jadę do świeradowa Zdroju do Wacława terminie 06.01.2014 z Katowic.Na mapie lokalnej Wacław jest na uboczu w kierunku na wyciąg narciarski około 500 m
od centrum
Witam Może ktoś wystarczająco opisać jakie są warunki w szpitalu w Wacławie w Świeradowie.Jak są wyposażone pokoje, z jakich zabiegów można skorzystać,czy na basen dowożą,jakie jedzenie czy można się zapisać na jedzonko dietetyczne, jak w ogóle wygląda ten obiekt.czy jest tam kawiarnia, kiosk itp.Po zapoznaniu się z wcześniejszymi opiniami jestem zniesmaczona i mam wątpliwości czy walczyć o zamianę na inne sanatorium.Bardzo proszę o informację.Pozdrawiam wszystkich kuracjuszy którzy tam byli.
Informacja dla Uli i Moniki
Witam. Niedawno wróciłam z Wacława i mimo wcześniejszych obaw (niewiele informacji w necie) - pobyt i zabiegi oceniam bardzo pozytywnie.Jeżeli chcecie wiedzieć więcej to wyślijcie e-maila na adres [email protected] Pozdrawiam
Marylo,czy mogłabym zadać Ci kilka pytań na temat Wacława,wyjeżdżam 31.I.2014 a w necie jest mało informacji.Bardzo mnie interesuje czy można korzystać z internetu na terenie szpitala tzn. czy jest strefa WIFI?Pozdrawiam serdecznie
Wiadomośc dla Ani,Uli i Moniki
Witam.Niestety nie ma internetu.Ale dużo osób miało laptopy i dostęp do internetu, więc chętnie użyczały.Napisz to podam więcej informacji.
Podaję dobry adres e-mail, bo wdał sie błąd [email protected]
Witam
Właśnie wróciłam z turnusu, więc wiadomości bardzo świeże. Zacznę od tego że Wacław należy do całego kompleksu którym zawiaduje Dom Zdrojowy i tak naprawdę to tam zapadają wszystkie decyzje, zdarza się tak że wcale nie musimy być zakwaterowani tam gdzie dostajemy skierowanie( tak było w moim przypadku , bo trafiłam do Gracji) warunki wszędzie są podobne. Niestety problem jest z internetem ale przez 3 tygodnie spokojnie da się wytrzymać. W pokojach jest radio , czajnik , filiżanki, telewizor za opłatą 60 zł za turnus od pokoju. Oczywiście pokoje są z pełnym węzłem sanitarnym. W pokoju pielęgniarek dostępne jest żelazko i deska do prasowania. Personel na ogół jest miły , chociaż zdarzają się wyjątki. Zdarzyło mi się walczyć o zabiegi, ale warto domagać się swoich praw. Okolica jest przepiękna , mnóstwo miejsc do odwiedzenia a w parku można spotkać oswojone wiewiórki. Jedyny mankament to ceny które są dość wysokie bo miasteczko nastawione jest raczej na Niemców , których są całe tłumy. Same zabiegi niestety rozrzucone są po całym Świeradowie, ale nie jest tak źle bo czasowo jest dość dobrze wszystko obliczone a przy okazji załatwia się sprawę spacerów. Wacław ma duży plus bo jest przejście do zakładu Radoczynnego na kąpiele co znacznie ułatwia sprawę w okresie zimowym. Cały pobyt dla mnie był rewelacyjny, ale to też zasługa moich koleżanek z pokoju. Chociaż trafiłam do czwórki to panie pielęgniarki dobrały nas idealnie i za nic na świecie nie zamieniłabym moich dziewczyn na żadne inne. Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem. Pozdrawiam i życzę udanego pobytu.