Re: Najnowszy lek biologiczny- Enbrel(etanercept) za DARMO!!!
Wysłane przez:
dawid (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 07 wrz 2006 - 14:25:24
Witaj (cie):-)
Czyli pewnie nie minął określony okres przerwy? ja brałem ostatnio Fumaderm, ale to bylo juz ponad rok temu wiec jestem "czysty". Z Fumadermem to bylo tak, ze myslałem ze Pana Boga za nogi złapałem, ale nie okazało sie to dostatecznie skuteczne:-( Pewnie tez za krótko dostawałem, choc inni juz odczuli duża poprawę (podobno). Wolałbym przyjmowac Fumaderm niz etanecept (Enbrel), ale cóz.
Mimo, ze od początku wiem na co sie pisze to jednak dopiero wczoraj wnikliwiej te skutki uboczne (ewentualne miejmy nadzieję) przestudiowałem i sie troche przestraszyłem. Niemniej PRAWDOPODOBNIE poddam sie temu leczeniu, bo u mnie to juz nie chodzi o jakis tam efekt estetyczny skory, wygląd. Cyklosporyna i MTX tez byly kiedys nowoscia i wiązały sie na poczatku z nie do konca poznanym ryzykiem.
Może i podwójną dawke będe otrzymywał, choc z tego co napisane w papierach, które podpisałem to nie wynika, albo jeszcze sie wczytam. Napisane jest w kazdym razie, ze schemat badania moze nie przynieśc oczekiwanych rezultatów i to nie będzie juz dla mnie rozczarowaniem.
Byc moze kiedys to i u nas wejdzie na rynek. Inne leki (fumaderm) utknęły jakos w miejscu po testach klinicznych w Polsce , a ten moze akurat, choc polityka lekowa jest jaka jest.