Witam, chciałam się zapytać o działanie tego leku na oczy - czytałam, ze moze mieć on na nie zły wpływ. Rozumiem, że to jest kortykosteroid, tak?
moje oczy sa przemęczone po innych lekach (ale to akurat nie sterydach) i reagują na wszystko bardzo silnie, boję się więc, że jaskra albo "chociaż" podwyzszone czasowo ciśnienie wewnątrzgałkowe byłoby u mnie bardzo możliwe, skoro takie uczucie (nie wiem, czy prawdziwie) mam po głupich kroplach do nosa (tam tez jest napisane, że mogą zwiększać owo ciśnienie) czy zwykłym niewyspaniu

Czy ktoś z Was miał jakieś niepoż, objawy związane z oczami po tym leku? Bo jeśli mam w jakimkowliek stopmiu ryzykowac zdrowiem w kwestii wzroku, to ja rezygnuję - zwłaszcza że reumatolog powiedział, że on tylko chce sprawdzić, czy mi się po tym świństwie poprawi(!) (jestem niediagnzowalna generalnie;p) i stwierdził, że na pewno mi to nie zaszkodzi. Czytając wpisy w tym wątku zastanawiam się, czy nie zmienić lekarza...

(((((((((((A wydawał mi się sensowny facet...
a poza tym - ja bardzo silnie w ogóle na leki reaguję, nawet na zwykłe zmęczenie czy takie rzeczy jak punkcja lędzw.-krzyż i inne - głownie mam skłonności do omdleń, wymiotów, zaburzeń równowagi, zawrotów głowy, spania na okrągło i w każdej sytuacju i otępienia graniczącego czasem z "efektem jakbym się naćpała;p - tak ludzie mi mówili".no i oczywiście problemów z oczami, np gwałtownego ich osłabienia, nadwrażliwości0 na światło, (chyba tez za wysokiego ciśnenia w oczach). W takiej sytuacji jeszcze bardziej skłaniam się do decyzji o wyrzuceniu tego leku (już go kupiłam) do klozetu...